Omgeving

rhoonc

Vergroten tik de foto aan.

U vindt de jachthaven in Rhoon, aan de zuidgrens van Rotterdam, langs de Oude Maas schuin tegenover de monding van het Spui.  De jachthaven ligt direct aan de Carnisse en Rhoonse Grienden. Dat prachtige natuurgebied is uniek voor Europa, omdat verder nergens nog zoetwater getijdengrienden bestaan.

Presentatie Bevers_Rhoon-1

In de weldadige rust van het griendengebied kunt U vanuit de jachthaven schitterende wandelingen maken, die in afstanden naar keuze met gekleurde paaltjes zijn aangegeven. De grienden worden bevolkt door meer dan vijftig soorten vogels en bij eb ziet U er op het droogvallende biezenveld dikwijls ook een groep lepelaars, die er komt foerageren. In het griend vindt U bovendien de meest bijzondere plantensoorten.

In de jachthaven zijn sinds kort enkele bevers gesignaleerd.

Maar wie meer de dynamiek van de grote stad zoekt, wandelt langs de winkels in het dorpscentrum van Rhoon in een goed kwartier naar de metro en is met die snelle verbinding in een oogwenk in hartje Rotterdam (markthal) of – nog dichterbij – bij het populaire winkelcentrum Zuidplein (in Rotterdam-Zuid).

Supermarkt MCD-Rhoon afstand 15 min. lopen. (heeft bezorgservice). Men kan fietsen gratis lenen bij de havenmeester.

Supermarkt  Albert Heijn Rhoon afstand 15 min lopen.(heeft bezorgservice). Men kan fietsen gratis lenen bij de havenmeester.

Openbaar vervoer  Vanuit de jachthaven vaart een veerpontje dagelijks een aantal keren naar Oud-Beijerland, (klik: Dienstregeling) dat schuin aan de overkant aan het Spui ligt en waar U gezellig kunt winkelen. Oud-Beijerland heeft bovendien een ruim gesorteerde watersportwinkel, een aantal zeilmakers en er zijn leuke restaurantjes. Bushalte bij de rotonde om via de metro naar Rotterdam te reizen. (klik: Dienstregeling bus). Bijv. Markthal, Shoppen, Museums enz.

Aap afstand 1 minuut. Aap is een leuk Avonturenpark waarin jong en oud lekker buiten actief kunnen zijn.

Klimbos  afstand 1 minuut. Aanmelden bij restaurant Abel.

Pitch&Putt afstand 1 minuut. U kan er een  golfsetje huren en is ook voor niet geoefende erg leuk. Zie ook veel gestelde vragen op de web/site.

Golfen afstand 30 minuten lopen. U kan op een prachtige 18 holes baan golfen, bespreken is noodzakelijk. Zie web-site.

Eetgelegenheden:

Restaurant Abel afstand 1 minuut. U loopt de haveningang uit en neem het eerste paadje links, ga weer links en volgt 50 meter het pad. U bent bij het restaurant.

Restaurant Tasman  afstand 4 minuut. U loopt de haveningang uit en ga  de boulevard op richting het dorp. U komt bij een groot parkeerterrein. Links in de hoek is het restaurant.

De Gouden Arend  afstand 8 minuten. U loopt de haveningang uit en blijf rechtdoor lopen tot U een fietspad kruist, neem het fietspad rechts en na 10 meter links. U volgt de dijk en loop zo tegen het witte eetcafé aan.

Kasteel Rhoon afstand 30 minuten. Zie plattegrond.

Het Wapen van Rhoon afstand 30 minuten. Tegenover het kasteel.

Plattegrond Rhoon